30 juli Aspen/Snowmass Village - Fruita

30 juli 2013

Na een ontbijt van alleen kwark! vertrekken we richting Fruita. Vandaag gaan we Colorado National Monument bezoeken.
We zien de bergen langzaam veranderen in rood gesteente. 

















Het is weer een geweldige route en nog steeds kunnen we ons verbazen over de ruimte. Aan de auto zijn we helemaal gewend, dat wordt aanpassen thuis!
In Grand Junction, een grotere plaats vol schreeuwende reclame langs de weg, volgen we de borden richting Colorado National Monument.
De temperatuur is behoorlijk gestegen naar ongeveer 30C, we zijn gedaald tot een hoogte van ongeveer 2 km.
Wanneer we het park binnen rijden moeten we eerst onze the America Beatiful Pass laten zien. Omdat we in bezit zijn van deze pas hoeven we geen entreekaart te kopen.

















Op de eerste picknickplaats eten we een broodje, echt weer fantastisch hoe dit weer is aangelegd, alles is overdekt tegen de zon, er staan voldoende picknicktafels en zelfs het toilet is schoon.

We gaan eerst een wandeling maken, volgens de ranger een makkelijke wandeling van heen en terug ongeveer 1 1/2 uur.
We nemen de wandeling Devils Kitchen (Keuken van de duivel). Het is erg warm om te lopen, en aan het eind is er enig klauter werk nodig, maar het resultaat is geweldig.
De twee flesjes water, in deze hitte, zijn zo leeg.


















Als we terug zijn op de parkeerplaats volgen we de route in het park, ongeveer 40 km lang, met verschillende punten om te stoppen en te genieten van het uitzicht.


















We overnachten in Super8 in Fruita. Na een heerlijke douche om verlost te worden van alle het rode stof gaan we eten bij Hot Tomato, volgens internet maken zij hier heerlijke pizza's. En dat klopt! Alleen wij kunnen ze niet op, we hadden beiden een small pizza (kleine) besteld, maar dan nog wij hadden beter samen 1 pizza kunnen bestellen. 

We kunnen weer terugkijken op een heerlijke dag!

Geen opmerkingen: